За бога, хляба и земята – среща разговор с неврокопския митрополит

На 24 април 2015 година в гимназията се проведе среща с Неврокопския метрополит Серафим. По традиция Негово Високопреосвещенство проведе среща със завършващи ученици, за да ги поздрави и да им пожелае успех в следващите години на тяхното развитие.

С оглед на възможностите за избор на житейския си път, той сподели, че всеки човек трябва да полага усилия за изграждането на човешки ценности и качества, да бъде търпелив и постоянен за постигане на целите за професионално израстване, развитие и реализация. И въпреки трудностите, несполуките, както и напрегнатите моменти, всеки един човек трябва да се опита да цени човечността, коректността, оптимизмът и добронамереността. Защото само така може да постигне добри резултати в своята професия и в личен план.

Според него всеки трябва да намери своя път, да гради нови професионални качества, с оглед бързо променящата се среда, да развива вече изградени такива. По точи начин всеки един зрелостник ще се справи с конкурентната среда на пазара.

Духовното лице посети и изградения Център за кариерно развитие и гражданско образование „Америка за България“. Той изрази мнение, че в тази среда учениците ще могат да формират качествени професионални умения и знания, с които да се справят по-добре в своя професионален и личен живот.

Негово Високопреосвещенство Неврокопския метрополит Серафим участва и в провелите се същевременно инициативи „Деня на земята“ и „Деня на гората“ като заедно със зрелостниците засадиха по едно дърво в двора на училището.

Публикувано в събития

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Архив

май 2024
П В С Ч П С Н
« ное    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Категории