Софийският университет гостува на Земеделската гимназия

Центърът за кариерно развитие и гражданско образование „Америка за България“ към ЗПГ „Кл. Тимирязев“ гр. Сандански продължава дейността си и през учебната 2015/2016 г. Усилията на екипа ще бъдат насочени към професионално консултиране на ученици от училището и тяхното бъдещо ориентиране. Основни акценти в дейността ще бъдат провеждане на срещи с представители на висши учебни заведения в страната и семинари за продължаващо професионално развитие.
На 31 октомври 2015 г. специален гост на ЦКРГОАБ и на учениците от дванадесети клас бе ректора на Софийския университет „Климент Охридски“ – проф. д.и.н Иван Илчев. Той представи подробно особеностите на предстоящата кандидатстудентска компания на най-голямото висше учебно заведение в страната.

Зрелостниците проявиха интерес към специалностите, приемните изпити, таксите за обучение. Освен това, те получиха информация за материалната база, възможностите за настаняване на общежитие, както и за множеството извънкласни форми и програми, в които участва учебното заведение, постижения на студенти, обучаващи се или обучавали се в него. Цитирани бяха цифри, които показаха, че възпитаниците на Софийския университет получават заплати по-високи от средните в отрасъла и процента на безработица сред възпитаниците е под средния в страната. Ректора не скри факта, че поради липсата на добра материална база и условия, спортната подготовка не е на нужното ниво.
Предстои провеждането и на други подобни срещи с представители на други учебни заведения в страната, към които екипа на ЦКРГОАБ е отправило писмени покани.

Публикувано в събития

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Архив

юли 2024
П В С Ч П С Н
« ное    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Категории